Bosch Inductie Kookplaat

De inductie kookplaten van Bosch zijn uniek in zijn soort. Dankzij de innoverende inductietechnologie is koken nu nog sneller, schoner en veiliger. Daarnaast is de Bosch inductie kookplaat veilig uit te schakelen na het einde van de geselecteerde kooktijd, dit dankzij de timer met uitschakelfunctie die standaard op alle inductie kookplaten te vinden is.

Prijs
Breedte
Aantal Kookzones
Flexibele zones
Bosch PXX975DC1E | 90CM
2.530,00
Inclusief plaatsen en aanpassen in de meterkast.
Bosch PXV875DC1E | 80CM
1.920,00
Inclusief plaatsen en aanpassen in de meterkast.
Bosch PVS775FC5E | 70CM
1.750,00
Inclusief plaatsen en aanpassen in de meterkast.
BOSCH PXE675DC1E | 60CM
1.850,00
Inclusief plaatsen en aanpassen in de meterkast.

van gas naar inductie.nl

Overstappen van gas naar een Bosch inductie kookplaat

Het overstappen van een gasplaat naar een kookplaat op inductie van Bosch brengt vele voordelen met zich mee. Het is daarom de afgelopen jaren populairder geworden: steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om over te stappen op inductie. De belangrijkste reden hiervoor is de duurzaamheid die deze vorm van koken met zich meebrengt. Het koken op een Boschinductieplaat is namelijk goedkoper omdat er geen gas gebruikt hoeft te worden. Ongeveer 5% het gas dat jaarlijks gebruikt wordt door een huishouden, wordt verbruikt door koken op een gasplaat. Hier kan dus erg veel op worden bespaard. Bosch inductieplaten gebruiken, in tegenstelling tot keramische kookplaten, 20% minder stroom. Wanneer je deze stroom opwekt met groene energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen, kun je zonder CO2-uitstoot koken. Alhoewel het verduurzamen als meest belangrijke reden wordt opgegeven om over te stappen op een Bosch inductie kookplaat, is er nog een andere reden die voor vele voordelen kan zorgen. Koken op inductie is namelijk veiliger. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van gas, kun je dit ook niet per ongeluk aan laten staan. Dit is voor de brandveiligheid erg bevorderend.

Inductie kookplaat schoonmaken

Een inductie kookplaat is gemakkelijk schoon te maken. Laat ten eerste de kookplaat afkoelen. Gebruik een vochtige doek om etensresten en vlekken schoon te maken. Dankzij het vlakke oppervlakte is de plaat zeer eenvoudig schoon te maken wanneer u dit dagelijks bijhoudt.

Kindvriendelijk en brandveilig

Alle inductie kookplaten van Bosch zijn voorzien van een kinderslot. Hiermee is het dus een goede keuze om over te stappen naar een inductie kookplaat als u een gezin heeft met jonge kinderen. Wanneer u de pan van de kookzone haalt, gaat de plaat uit en is hij niet meer warm. Op deze manier is de plaat zeer kindvriendelijk. Daarnaast is de kookplaat zelf niet warm, maar verwarmt het alleen de pan.

Snel opgewarmde kookplaten

Een inductie kookplaat is snel opgewarmd. De pannen worden verwarmd door een magnetisch veld. Het voordeel hierbij is dat niet de kookplaat wordt opgewarmd, maar dat het alleen de pannen verwarmd. Zodra u een pan op een kookzone zet, wordt deze gedetecteerd. Wanneer u de pan weghaalt, schakelt de zone automatisch uit. Hierdoor kunt al na 20 seconden beginnen met koken!

Gasloos koken

Een inductie kookplaat is het beste alternatief voor het koken op gas. Bij het koken op inductie verbruikt u alleen elektriciteit. Gasloos koken is een stuk energiezuiniger en er wordt geen aardgas meer verbruikt.

Geniet van de voordelen met een Bosch inductie kookplaat

Bent u geïnteresseerd geraakt in de inductie kookplaten van Bosch en wilt u genieten van een duurzame, veilige en kindvriendelijke manier van koken? Bekijk hier de volledige collectie met Bosch kookplaten.

Welke voordelen heeft een Bosch kookplaat op inductie?

We hebben al een aantal voordelen van koken op inductie benoemd, namelijk een duurzamere manier van koken, maar ook veiligere manier wat betreft brandveiligheid. Naast deze belangrijke factoren zijn er nog meer voordelen. Je kunt namelijk, net als bij een kookplaat van gas, de temperatuur precies regelen zoals jij deze wilt hebben. Er zijn verschillende standen op de kookplaat die je handmatig kunt instellen. Ook kun je op de meeste Bosch kookplaten een timer instellen, dit is erg handig tijdens het koken. Bovendien is de lucht in je huis schoner nadat je hebt gekookt op een kookplaat van inductie. Er komen namelijk geen vlammen en gassen vrij, waardoor dit niet de luchtkwaliteit beïnvloed. De zones op de kookplaat reageren alleen als er een pan op de plaat staat. Je kunt de plaat dus niet verwarmen als er geen pan op staat. Sommige inductieplaten hebben een beschermlaag, waardoor de hitte op de plaat nooit extreem heet wordt. Dit is veilig voor het branden van vingers wanneer de pan van de kookplaat is. Deze warmte kan nog enige tijd aanhouden wanneer je klaar bent met koken. Een laatste voordeel van de kookplaat op inductie is dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Je hoeft geen raster te verwijderen voordat je de plaat wilt schoonmaken, de oppervlakte van de kookplaat is glad waardoor vuil en vet gemakkelijk verwijderd kan worden.

Bosch inductie kookplaten

Het merk Bosch staat bekend als kwalitatief en innovatief merk. Sommige Bosch kookplaten bevatten een Power Boost functie. Dit is een functie waarmee er extra vermogen vrijkomt, ideaal voor wokken of het dichtschroeien van vlees. Daarnaast beschikken sommige kookplaten ook over een Precise Timer. Dit houdt in dat de kookplaat nooit onnodig lang aan blijft staan. De allernieuwste modellen van Bosch hebben een Perfect Fry functie. Dit houdt in dat de pannen op de kookplaat de gewenste en constante temperatuur kunnen behouden. Dit heeft als voordeel dat je eten niet aan kan branden, aangezien de temperatuur niet hoger dan een bepaald punt komt. Bij Bosch staat innovatie hoog in het vaandel, waardoor hun producten de beste functies kunnen bieden. Bij het uitzoeken van een kookplaat op inductie van Bosch kun je kiezen uit verschillende modellen. Zoals we net besproken hebben kunnen de kookplaten verschillende functies bieden, maar ook de groottes kunnen verschillen. Zo is er voor elke keuken een kookplaat van Bosch die kan worden aangeschaft.
Prijs
Aantal Kookzones
Flexibele zones
Breedte
× Hoe breed is uw huidige kookplaat?