Inductie kookplaat advies

Om een goed advies te geven over de beste inductie kookplaat voor u, is het van belang dat we eerst de verschillen goed uitleggen. De keuze voor een inductie kookplaat heeft namelijk soms niet alleen te maken met uw wensen, maar ook met de voorbereiding in de meterkast. We leggen u dit hieronder verder uit.

Soorten inductie kookplaten

1 fase

1 fase inductie kookplaten hebben een vermogen tot maximaal 3700 Watt. Het betekent dat deze kookplaat al functioneert op 1 groep in de meterkast. Of u hier voor moet kiezen? Dat ligt aan volledig aan uw eigen wensen.

Inductie kookplaten met 1 fase werken net als iedere andere kookplaat, maar hebben niet veel extra functies zoals flexzones. Dit zijn zones waarbij het niet uitmaakt waar je de pan op de kookplaat neerzet.

1 fase kookplaten verdelen hun vermogen. Mocht u een 1 fase inductiekookplaat hebben met 4 zones, dan is de kans aanwezig dat u niet op alle kookzones op de hoogste stand kunt koken. Het terugschakelen doet de kookplaat automatisch.

Deze inductie kookplaten adviseren wij voornamelijk aan mensen die voor een scherpe prijs willen profiteren van alle andere voordelen van een inductie kookplaat. Groot voordeel van 1 fase kookplaten is dat deze gemakkelijk in iedere meterkast aan te sluiten zijn.

2 fases

Deze inductie kookplaten variëren van 3700 tot 7400 W. Hierbij kunt u dus tot het dubbele aan vermogen vragen van een kookplaat ten opzichte van een 1 fase. Hierbij komt nog geen krachtstroom kijken, maar er dient wel een speciaal stopcontact komen genaamd een perilex stopcontact. De kookplaat is dan op 2 groepen aangesloten in de meterkast.

De 2 fase kookplaat wordt het meest verkocht, omdat je zonder krachtstroom altijd voldoende vermogen en functionaliteiten hebt om lekker te kunnen koken. Dit is dan ook de soort inductie kookplaat die wij adviseren aan mensen die veel met verschillende pannen koken en waarbij gemak en gebruiksvriendelijkheid op nummer 1 staat.

3 fases

3 fase stroom wordt ook wel krachtstroom genoemd. Dit is benodigd zodra u meer dan 8000 W verbruikt. Dit gebeurd zodra u meerdere apparaten gebruikt die veel stroom nodig hebben of wanneer een u een apparaat heeft die tussen de 7400 W een de 11400 W gebruikt. Dit soort apparatuur vereist een krachtgroep. Veel meterkasten in Nederland zijn hier niet op voorbereid waardoor er vaak een aanpassing of vervanging van de meterkast benodigd is. U kunt dit bij uw stroom toeleverancier navragen.

Een 3 fase inductie kookplaat adviseren wij aan iedereen die niet alleen oneindig veel vermogen wilt, maar daarnaast ook de luxe wenst van grote flexzones. Wij kunnen u ook altijd adviseren wanneer u vragen heeft over de verschillende functionaliteit van dit soort kookplaten. Neem daarvoor contact met ons op. Mocht u interesse hebben in een 3 fase kookplaat, dan kunnen wij de aanpassing of vervanging van de meterkast voor u uitvoeren. Dit is echter niet inbegrepen in onze prijzen.

Kookplaat advies

Hieronder vindt u ons advies voor de inductie kookplaten in het kort, onafhankelijk van uw meterkast:
Budget en gemak – inductie kookplaat met een maximaal vermogen van 3800 W
Gemak en vermogen – inductie kookplaat met een vermogen van 3800 – 7400 W
Gemak, vermogen en luxe – inductie kookplaat met een vermogen van minimaal 7400 W
× Hoe breed is uw huidige kookplaat?