Koken met en stekker

Bent u op zoek naar een duurzame en milieuvriendelijke kookplaat? Dan kunt u koken met een stekker, of te wel koken op een inductie kookplaat. Wij hebben inductie kookplaten met een stekker. Heeft u altijd op gas gekookt en kiest u nu liever voor een inductie kookplaat? Een optie die koken ook nog eens veiliger maakt!

Wat is een inductie kookplaat?

Een inductie kookplaat is een elektrische kookplaat met stekker. Bij deze kookplaat wordt de pan zélf verwarmd door een magnetisch veld. Het apparaat maakt geen gebruik van verwarmingselementen, maar warmt de pan direct op. Je plaat is binnen 20 seconden warm. Wanneer u aan het koken bent en u de pan van de kookplaat haalt, schakelt de kookplaat vanzelf uit. Het is hierbij essentieel dat er gebruik gemaakt wordt van stalen pannen, want zo wordt er goed contact gemaakt met de inductie kookplaat. Gaat u over van gas naar inductie? Dan is de kans groot dat u nieuwe pannen moet aanschaffen.

Wilt u koken met een stekker?

Wist u dat de overheid in 2050 alle Nederlandse huishoudens aardgasvrij wil hebben? Dit is misschien nog ver weg in de toekomst, maar waarom zou u er niet nu al mee beginnen? Lijkt het u wel wat om duurzamer, milieuvriendelijker of veiliger te gaan koken? Dan raden wij u zeker aan om te gaan over te gaan op een inductie kookplaat. Twijfelt u over koken op inductie? Vraag ons dan gerust om advies, wij helpen u graag bij het maken van uw keuze!

De voordelen van het koken met een stekker

Er zitten diverse voordelen aan het koken met een stekker:

  • Stroom wordt steeds duurzamer, waardoor het koken met een stekker een stuk beter is voor het mileu.
  • De kookplaat heeft een veiligheidsslot, waardoor de kookplaat niet ongemerkt aan kan gaan. De kookplaat wordt ook niet warm als er geen pan op staat. Er zijn geen gas uitstoten, dit maakt het een stuk veiliger.
  • Je maakt de kookplaat eenvoudig schoon met een doekje, dus geen aangekoekte resten meer weg schrobben.
  • Het gaat een stuk sneller, want de maximale energie is direct beschikbaar. Hierdoor kan het koken van een ei al twee keer zo snel gaan.
  • Wanneer u de kookplaat gebruikt worden er cijfers weergeven. Dit geeft u meer gevoel hoe warm de pan wordt. Hierdoor wordt het koken een stuk eenvoudiger.
× Hoe breed is uw huidige kookplaat?