SMEG Inductie Kookplaat

De inductie kookplaten van SMEG zijn uniek in zijn soort. Dankzij de innoverende inductietechnologie is koken nu nog sneller, schoner en veiliger. Daarnaast is de SMEG inductie kookplaat veilig uit te schakelen na het einde van de geselecteerde kooktijd, dit dankzij de timer met uitschakelfunctie die standaard op alle inductie kookplaten te vinden is.

Prijs
Breedte
Aantal Kookzones
Flexibele zones
Fornuis Classici 90CM
2.900,00
Inclusief plaatsing en aansluiting in de Meterkast
Fornuis Classici 90CM
3.150,00
Inclusief plaatsing en aansluiting in de Meterkast
Fornuis SMEG C6IMXI9
2.100,00
Inclusief plaatsing en aansluiting in de Meterkast

van gas naar inductie.nl

SMEG, waar design en kookgemak samenkomen

Van oorsprong kennen veel mensen SMEG van de prachtige koelkasten in allerlei kleuren. De jaren 50 modellen vliegen nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. Het leuke ervan is dat ze voldoen aan alle maatstaven van vandaag en uitgerust zijn met de nieuwste technieken. Ze zijn te krijgen in allerlei maten en kleuren en ze zijn een echte eyecatcher in je keuken. Design en techniek, dat is wat dit Italiaanse merk als motto heeft. Dat zie je ook terug in de ontwerpen en dat ervaar je als je ermee gaat werken. Voor het merk is stijl de manier waarop een product met zijn omgeving communiceert en waarmee het de gebruikers helpt zich ermee te identificeren. 

In Italië zijn naast klasse en elegantie, gevoel en communicatie belangrijk. Koken en eten zijn belangrijke zaken die de familie samenbrengen. Elke maaltijd wordt met liefde gemaakt en brengt mensen dicht bij elkaar. Recepten worden doorgegeven van generatie op generatie en tradities vormen een belangrijke basis voor de samenleving. Al die elementen komen terug in de producten van SMEG. Je proeft de traditie, je ziet de elegantie en je ervaart de klasse waarmee de technische hoogstandjes worden geproduceerd. Dit is het merk voor de echte keukenprinsessen en -prinsen.

Inductie kookplaat schoonmaken

Een inductie kookplaat is gemakkelijk schoon te maken. Laat ten eerste de kookplaat afkoelen. Gebruik een vochtige doek om etensresten en vlekken schoon te maken. Dankzij het vlakke oppervlakte is de plaat zeer eenvoudig schoon te maken wanneer u dit dagelijks bijhoudt.

Kindvriendelijk en brandveilig

Alle inductie kookplaten van SMEG zijn voorzien van een kinderslot. Hiermee is het dus een goede keuze om over te stappen naar een inductie kookplaat als u een gezin heeft met jonge kinderen. Wanneer u de pan van de kookzone haalt, gaat de plaat uit en is hij niet meer warm. Op deze manier is de plaat zeer kindvriendelijk. Daarnaast is de kookplaat zelf niet warm, maar verwarmt het alleen de pan.

Snel opgewarmde kookplaten

Een inductie kookplaat is snel opgewarmd. De pannen worden verwarmd door een magnetisch veld. Het voordeel hierbij is dat niet de kookplaat wordt opgewarmd, maar dat het alleen de pannen verwarmd. Zodra u een pan op een kookzone zet, wordt deze gedetecteerd. Wanneer u de pan weghaalt, schakelt de zone automatisch uit. Hierdoor kunt al na 20 seconden beginnen met koken!

Gasloos koken

Een inductie kookplaat is het beste alternatief voor het koken op gas. Bij het koken op inductie verbruikt u alleen elektriciteit. Gasloos koken is een stuk energiezuiniger en er wordt geen aardgas meer verbruikt.

Geniet van de voordelen met een SMEG inductie kookplaat

Bent u geïnteresseerd geraakt in de inductie kookplaten van SMEG en wilt u genieten van een duurzame, veilige en kindvriendelijke manier van koken? Bekijk hier de volledige collectie met SMEG kookplaten.

Koken als een echte chef met SMEG

Met SMEG kun je niet anders dan koken als een echte chef. Alle producten staan in het teken van gebruiksgemak en slimme technieken. Of je nu kiest voor de koelkast, een oven, de inductiekookplaat of één van de kleinere keukenapparaten. Ze zijn allemaal vernuftig ontwikkeld en doen meer dan ze beloven. Met deze apparaten wordt koken een feest en maak je gerechten waar je zelf versteld van staat. En wat nog mooier is, je kunt zelf kiezen in welke stijl je de slimme techniek wilt verpakken. Geen enkel ander keukenapparaten merk heeft zoveel verschillende stijlen als SMEG. Of je nu gaat voor de sfeer uit de jaren 50, voor een klassieke stijl of voor een robuuste uitstraling, het kan allemaal. Je stelt zelf je keuken samen en kunt kiezen welke lijn het beste bij je past. En wil je verschillende lijnen en stijlen met elkaar mixen dan kan dat ook.

Ervaar het gemak van inductie met SMEG

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun gasfornuis te vervangen door een alternatief dat slimmer werkt zonder gebruik te maken van gas. Niet alleen is gas enorm duur geworden, het is ook schaars en vervuilend. Er zijn betere manieren om te koken en inductie is daar één van. Het is snel, veilig en makkelijk schoon te houden. Snel omdat er een enorme energiebron vrijkomt die de kookplaat heel snel verwarmd. Veilig omdat de plaat alleen warm is als er een pan op staat. Makkelijk schoon te houden omdat de inductieplaat simpelweg schoon te vegen is met een doekje en er geen hete stoffen in kunnen branden. Er zijn verschillende mogelijkheden als je kiest voor inductie. Welke dat zijn lees je hier.

SMEG inductie fornuis voor de passionele thuis chef

Een SMEG inductie fornuis is een volledig fornuis met daarop een inductie kookplaat. Je hebt dan een alles in 1 oplossing waarbij je naar hartenlust kunt koken, bakken, braden en grillen. Als je een kleine keuken hebt zijn er modellen die compact zijn van formaat en slim zijn ingericht zodat je toch comfortabel kunt koken. Voor de kookliefhebbers met meer ruimte zijn er ook bredere modellen met meer ovenruimte en een grotere kookplaat. Dan kun je makkelijk een meer-gangen diner op tafel toveren. Naast de keuze van de SMEG inductie plaat mag je ook nog kiezen uit de verschillende stijlen. Laat je verrassen door de mogelijkheden die er zijn en pas je heel keuken aan op het prachtige design van de keukenapparaten. Als je houdt van klassiek kun je kiezen voor de stijlvolle Classici lijn. Dit is de eerste lijn die het merk samen met architect Guido heeft ontwerpen. Het is een unieke serie die op een bijzondere manier gebruik maakt van roestvrijstaal. De bedieningsknoppen zijn inmiddels een bekend kenmerk geworden waaraan je het merk meteen herkent. Als je liever één van de andere modellen plaatst, kan dat natuurlijk ook. Er zijn zoveel modellen dat er altijd wel een model is dat bij je past.

SMEG inductie kookplaat slim en makkelijk

Je kunt er ook voor kiezen om de oven te scheiden van de SMEG inductie kookplaat en een losse plaat te installeren. Dat staat mooi als je bijvoorbeeld een kookeiland laat maken in je keuken. De plaat wordt dan in het eiland ingebouwd en je kunt eromheen een bar laten maken. Zo kun je koken voor je gasten terwijl ze om je heen zitten. Je maakt er een heerlijke beleving van voor jezelf en je gasten. Een SMEG inductie kookplaat kun je plaatsen met een aparte afzuigkap erboven. Veel mensen vinden dat nog steeds erg prettig en vertrouwd. De nieuwste manier voor de afzuiging zit echter niet meer in het plafond, maar gewoon in de kookplaat verwerkt. Dat heeft een aantal voordelen. Niemand stoot meer zijn hoofd aan de afzuigkap die aan het plafond hangt. Daarnaast wordt de stoom veel directer afgezogen en trekken de dampen niet meer omhoog.

Na SMEG fornuis inductie wil je niks anders meer

Als je eenmaal gewend bent aan een SMEG fornuis inductie, dan wil je echt niks anders meer. De slimme functies wennen heel snel en maken van koken een feest. Zo kun je met de MultiZone de verwarmingszone gebruiken als twee kookgedeeltes die onafhankelijk van elkaar kunnen koken of die gecombineerd worden tot een enkel kookgedeelte. Met de Flexi-Heat kun je een pan op drie zones verwisselen waarbij je verschillende temperaturen instelt. Zo kun je afwisselend opwarmen, koken en warm houden. Het enige wat je hoeft te doen is het verschuiven van de plan over de zones. Met een SMEG fornuis inductie kun je alle kanten op en zul je merken dat koken alleen maar leuker wordt. Richt je hele keuken in met de slimme apparaten van dit merk en je zult er jaren plezier van hebben. Alle producten zijn van hoge kwaliteit en stuk voor stuk een lust voor het oog.
Prijs
Aantal Kookzones
Flexibele zones
Breedte
× Hoe breed is uw huidige kookplaat?