Kan elk keukenblad worden aangepast?

De hierboven gestelde vraag is een zeer goede en ook een veel voorkomende bij ons.
De meeste consumenten vinden het erg spannend wanneer er wordt gesproken over het slijpen in hun keukenblad. Begrijpelijk, aangezien de meeste keukenbladen niet geheel goedkoop zijn en veel keukenbedrijven zich niet wagen aan deze klus.

Toch behoort het slijpen van keukenbladen tot onze dagelijkse werkzaamheden, dit aangezien de uitsparing van een gaskookplaat vaak kleiner is dan die van een inductie kookplaat. Welke keukenbladen passen wij allemaal aan? Hout, composiet, graniet en hardstenen bladen komen het meest voor en passen wij allemaal. Keramiek en glas komt een stuk minder vaak voor, bij dit soort bladen komen wij eerst fysiek de bladen bezichtigen om vervolgens te bekijken of en hoe wij deze keukenbladen kunnen aanpassen.

Hout

Houten keukenbladen zijn het makkelijkst aan te passen, dit aangezien hout nou eenmaal makkelijker te zagen/slijpen valt dan steen. Ook is het risico om kapot te gaan wat kleiner dan dat bij keukenbladen van steen of glas.

Composiet, graniet en hardsteen

De drie bovengenoemde keukenbladen passen wij zoals eerder gezegd ook dagelijks aan. Dit wordt met een invalzaag gedaan, zie foto. Bij het aanpassen van stenen bladen komt er aardig wat stof vrij, het grootste gedeelte van deze stof vangen wij op met een stofafzuiging. Deze is aan de invalzaag gekoppeld, ook op de foto te zien.

Keramiek en glas

Keukenbladen van keramiek en glas zijn een groter risico dan de eerder genoemde type bladen.
Keramieken keukenbladen bestaan uit klei, kleurstoffen, porselein en keramische bindmiddelen die onder zeer hoge druk en hitte wordt samengeperst. Beide bladen hebben een hoger risico bij het aanpassen, vandaar dat wij deze bladen eerst fysiek komen bekijken. Van hieruit gaan we bepalen samen met de klant wat te doen en hoe aan te passen.

Al met al behoort het aanpassen van keukenbladen tot onze werkzaamheden en is dit overigens ook meegenomen in de all-inclusive prijzen die wij hanteren. 

× Hoe breed is uw huidige kookplaat?