Installatie inductiekookplaat

Belangrijk bij het installeren van inductie kookplaat

De installatie van een inductiekookplaat is niet zo simpel als de stekker in het stopcontact steken. De vakmensen van Van Gas naar Inductie weten als geen ander welke elektra nodig is zodat schade door kortsluiting of lekstroom wordt voorkomen.

Bij het installeren van een inductiekookplaat kijken onze mensen altijd naar het stroomverbruik van de kookplaat.

Installatie inductie kookplaat met maximaal 3.680 watt verbruik.
Deze inductie kookplaten kunnen geïnstalleerd worden met een “normale” stekker in het stopcontact. Deze dienen op een eigen groep in de meterkast te worden aangesloten. De meest inductie platen met 3.680 watt hebben vier kookzones, maar werken in de meeste gevallen niet alle vier tegelijk voluit. De kookplaat reguleert automatisch waar de energie naartoe gaat.

Installatie inductie kookplaat met maximaal 7.360 watt verbruik.
Deze kookplaten hebben een perilex stekker, die ervoor zorgt dat de kookplaat na installatie zijn stroom van twee groepen tegelijkertijd haalt in plaats van één. Deze combinatie noemen wij een kookgroep. De meeste inductie kookplaten die wij installeren vallen in deze categorie. Mocht u hier in de keuken geen aansluiting voor hebben, dan leggen wij deze bij de installatie aan en de aanpassingen in uw meterkast worden ook meegenomen.

Installatie inductie kookplaat met meer dan 7.360 watt verbruik.
Dit zijn inductie kookplaten met minimaal vijf kookzones of flexibele kookzones. Deze kookzones passen zich aan, aan het formaat en de vorm van uw pan. Deze inductie kookplaten kunnen wij alleen installeren als u een 3-fasen meterkast hebt. De meest nieuwbouwwoningen worden hier standaard in voorzien, anders kunt u een 3-fasenaansluiting gemakkelijk aanvragen via uw netwerkbedrijf. Bij het installeren van de inductie kookplaat, zorgen wij wederom voor de aansluiting van de perilex stekker. 

Montage van inductiekookplaat in keukenblad

Met het aansluiten van de inductiekookplaat op het stroomnetwerk bent u er nog niet. Wanneer we bij u een inductiekookplaat komen installeren, besteden we ook aandacht aan het monteren van de inductiekookplaat in uw keukenblad. Het kan namelijk zo zijn dat het formaat van de inductie kookplaat groter is dan uw huidige kookplaat of gasfornuis, of juist kleiner. Meten is weten! Wij hebben altijd professioneel gereedschap bij ons om de inductiekookplaat naadloos aan te laten sluiten op uw aanrecht. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

× Hoe breed is uw huidige kookplaat?