Wat is het verschil tussen elektrisch of inductie koken?

Wilt u elektrisch koken of koken op inductie? Het lijkt misschien hetzelfde omdat het allebei elektrisch is, maar er zit wel degelijk een verschil tussen! U kunt namelijk klassiek elektrisch koken of elektrisch inductie koken

Klassiek elektrisch koken

Bij een klassiek elektrische kookplaat, is de kookplaat voorzien van gietijzeren verwarmingselementen. Tijdens het koken wordt de pan hier opgezet. Het duurt een stuk langer voordat de platen van een klassiek elektrische kookplaat warm zijn en weer zijn afgekoeld. De temperatuur valt hierdoor erg moeilijk te reguleren. De klassiek elektrische kookplaat is een minder energiezuinige optie. Deze kookplaten zijn echter wel relatief goedkoper verkrijgbaar dan andere kookplaten.

Elektrisch inductie koken

Steeds meer mensen koken op inductie. Het verschil bij elektrisch koken is dat niet de plaat warm wordt, maar alleen de bodem van de pan. Er zit namelijk een elektromagnetisch veld in de kookplaat die actief wordt als de pan op de plaat wordt gezet. Wanneer de pan van de kookplaat wordt gehaald, wordt de plaat niet verwarmd. Dit maakt het koken een stuk veiliger. De pan wordt veel sneller verwarmd en het koken zelf gaat ook een stuk sneller. Doordat er direct gebruik gemaakt wordt van de stroom is het elektrisch koken op inductie ook erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Vragen over elektrisch of inductie koken?

Twijfelt u tussen koken op een klassiek elektrische kookplaat of op een elektrische inductiekookplaat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij begrijpen dat de keuze moeilijk kan zijn en wij helpen u dan ook graag! Weet u al wat u wilt en wilt u een offerte opvragen, ook dan helpen wij u graag verder!
× Hoe breed is uw huidige kookplaat?