Energiezuinig koken

Wilt u energiezuinig gaan koken? Dan bent u bij Van Gas Naar Inductie aan het juiste adres. Wij hebben duurzame, milieuvriendelijke en dus energiezuinige inductie kookplaten beschikbaar. Deze kookplaten maken het koken ook nog eens veiliger omdat u geen gebruik maakt van gas of hete vlammen. U kunt onze inductie kookplaten bekijken in onze webshop.

Wat houdt energiezuinig koken in?

Energiezuinig koken houdt in dat u gebruik maakt van een kookplaat die zo min mogelijk belastend is voor het milieu. Een inductiekookplaat is hier de perfecte oplossing voor. Een inductie kookplaat gebruik zo’n 20% minder energie dan bijvoorbeeld een halogeenkookplaat. Doordat stroom steeds duurzamer wordt zorgt koken op inductie ervoor dat er minder C02 uitstoot is. Een extra voordeel bij het koken op inductie is dat niet de plaat, maar de pan wordt verwarmd. Wanneer er geen pan staat op de kookplaat wordt deze dan ook niet verwarmd. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de stroom wat de kookplaat weer milieuvriendelijk maakt. Het is bovendien ook slim om te beginnen aan het koken op inductie, want wist u dat de overheid in 2050 het gebruik van aardgas wil afschaffen? Dit willen zij doen om zo ook minder CO2 uitstoot te creëren. 2050 lijkt misschien nog ver in de toekomst te liggen, maar waarom zou u niet nu al uw steentje bijdragen aan een duurzame wereld?

Vragen over energiezuinig koken?

Heeft u nog vragen over energiezuinig koken of wilt u graag advies krijgen over het aanschaffen van een inductie kookplaat? Bij Van Gas Naar Inductie helpen wij u graag met het maken van uw keuze. Neem dan ook gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via 0341 – 209 006. U mag ons ook altijd een e-mail sturen naar info@vangasnaarinductie.nl. U kunt bij ons ook een offerte aanvragen over onze diverse producten!
× Hoe breed is uw huidige kookplaat?