Voordelen van koken met inductie

Kookt u al met inductie? Of twijfelt u nog om een inductiekookplaat aan te schaffen? Wij helpen u graag in het maken van uw keuze. Wij hebben daarom de voordelen van het koken met inductie op een rij gezet:

Veiliger: Het koken met inductie is een stuk veiliger doordat de kookplaat een veiligheidsslot heeft. Wanneer er geen pan op staat kan de kookplaat niet uit zichzelf aan gaan en ook als u de pan van de kookplaat afhaalt gaat deze automatisch uit.
Duurzaam: Koken met inductie is veel duurzamer. Je kookt namelijk niet meer op aardgas. Wist u dat de overheid in 2050 alle huizen aardgas vrij wil hebben? Dus waarom niet nu al beginnen?!
Sneller: Bij koken met inductie is de maximale energie direct beschikbaar. Het koken gaat een stuk sneller; alleen een ei koken kan al twee keer zo snel gaan!
Makkelijker: Omdat de inductiekookplaat cijfers aangeeft, krijgt u meer gevoel bij het koken met inductie. Deze cijfers laten zien hoe warm de kookplaat is, waardoor u sneller kunt koken zonder het eten te laten aanbranden.
Praktischer: Wanneer u kookt op gas zal het vaak voorkomen dat etensresten gaan aankoeken tussen de naden van het ijzerwerk. Bij inductie koken hoeft u hier zich geen zorgen om te maken. De inductie kookplaat is heel makkelijk schoon te maken, een simpel doekje eroverheen is al genoeg!

Vragen?

Als u vragen heeft over de inductiekookplaten of als u advies wil krijgen over het aanschaffen van een inductiekookplaat, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.


Geen gas, maar wel een dikke energierekening met inductie?

Met een inductiekookplaat bent u af van gas, maar u verbruikt dan wel meer energie. Toch? Maar in welk opzicht is inductie koken dan energiezuiniger dan gas?

De Amerikaanse Paul Scheckel zocht het uit. Hij kookte op zowel een gasfornuis, als een inductieplaat één liter water. De begintemperatuur van het water was 16 graden celcius en werd in dezelfde pan verhit. Wat kwam er uit de test? 

Koken op het gasfornuis duurde 8 minuten en 30 seconden. Hierbij werd 0,288 kw aan verhittingsenergie verbruikt. Op de inductiekookplaat duurde het maar 5 minuten en 50 seconden totdat het water kookte. Dit kostte maar 0,125 kwh aan elektriciteit. Koken op inductie bleek 32 procent sneller én verbruikte bijna 60 procent minder energie dan gas.

× Hoe breed is uw huidige kookplaat?